21.06.2024.
HomeNovostiBroj blokiranih računa firmi u BiH dostigao skoro 100 hiljada

Broj blokiranih računa firmi u BiH dostigao skoro 100 hiljada

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je danas ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH.

U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su u BiH blokirana 98.203 računa poslovnih subjekata te da 53.415 firmi ima blokiran bar jedan račun.

Od početka ove godine broj blokiranih računa poslovnih subjekata je porastao za oko 1.800, a broj firmi koje imaju blokiran bar jedan račun za oko 1.160.

“U novom izvještaju, koji sadrži 3.941 stranicu , pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi”, navode se, piše Klix.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti