21.07.2024.
HomeNovostiBrnabićka pjeva Lavrovu: "Kad bi znao kako čeznem dok te čekam tu...

Brnabićka pjeva Lavrovu: “Kad bi znao kako čeznem dok te čekam tu bez nade, da mi dođeš k’o nekada kroz šljivike i livadeee…” (AUDIO)

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu „željeznu zavjesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

„Baš danas, prije jednog sata, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posjetu Srbiji. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske Unije i NATO-a zatvorile su zračni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju“, izjavila je Zaharova za italijanski televizijski kanal „La7″.

Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj zračni prostor uoči najavljene posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

Uprkos zatvorenom nebu Brnabićka još uvijek čeka Lavrova i nada se da bi mogao doći, makar i pješice, i tužno, tužno pjeva mu: “Kad bi znao kako čeznem dok te čekam tu bez nade, da mi dođeš k’o nekada kroz šljivike i livadeee…”

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti