Brine me Đokovićevo duševno stanje

0

Nekadašnji trener Rodžera Federera Pol Anakon govorio je o Novaku Đokoviću.

On se osvrnuo na prethodnu nedjelju tokom koje je Novak osvojio Masters u Rimu peti put u karijeri.

Đoković nije igrao svoj najbolji tenis, ali je bio dovoljno dobar da osvoji titulu na prvom turniru na šljaci ove sezone.

“On je i sam to rekao – nije bila najbolja nedjelja za njega. Mislim da je ključ za sve vrhunske igrače to da pronađu način da pobijede iako ne igraju najbolje”, rekao je Pol Anakon na “Tennis Channelu” i nastavio:

“I to je ono što je Đoković uradio, vidjeli smo to i u finalu. Vratio se poslije zaostatka od 3:0 u prvom setu, gubio je duplim brejkom…”.

Novak je uspio da osvoji titulu samo nešto više od nedjelju dana nakon jednog od najbolnijih trenutaka u svojoj profesionalnoj karijeri i diskvalifikacije sa US opena.

“On nastavlja da oduševljava. Njegova igra je izuzetno efikasna i on zna njom da upravlja. Jedino što me brine je njegov duševno stanje. To me brine više nego išta jer je on izuzetno razdražljiv. Da sam na njegovom mjestu ili mjestu njegovog tima rekao bih mu da par dana odmori od tenisa. Malo da se opusti i skloni od svega. Da napuni baterije”, podijelio je svoje mišljenje Amerikanac koji trenutno sarađuje s mlađim sunarodnikom Tejlorom Fricom.