Braći Mamić potvrđena presuda: Ostaje li Dinamo bez trenera?

0

Braći Mamić Zdravku i Zoranu Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je presude po kojima su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne. To aktuelizuje pitanje trenera Dinama, funkciju koju trenutno obavlja Zoran Mamić.

Konkretno u slučaju Dinama njegov trener Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora za tri krivična djela. To ne znači da odmah mora u zatvor. Prvo mora da primi presudu, a od tada u roku od osam dana sudija treba da napiše rješenje po kojem se okrivljeni šalje u zatvor sa tačnim datumom.

Sam Mamić može tražiti odlaganje zbog privatnih, porodičnih, poslovnih ili zdravstvenih razloga, ali ovdje se postavlja pitanje da li može do odlaska u zatvor obavljati dužnost trenera Dinama. Ako se striktno poštuje Zakon o sportu Republike Hrvatske tu jasno piše da lice osuđeno na zatvorsku kaznu dužu od šest meseci ne može obavljati bilo kakvu funkciju u sportu. To znači da najkasnije u roku od osam dana Dinamo mora da raskine ugovor sa Mamićem.

Dakle, dobra vijest za Modre je da će Mamić moći da vodi Dinamo u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Totenhema, a loša da će po svemu sudeći, morati da se raskine ugovor u narednih osam dana.