18.07.2024.
HomeNovostiBraća iz Kladnja uhapšena u Gradišci, oduzet im automobil

Braća iz Kladnja uhapšena u Gradišci, oduzet im automobil

Policija u Gradišci je u Ulici vojvode Živojina Mišića uhapsila tri pijane osobe iz Kladnja zbog uznemiravanja građana vožnjom uz škripu guma i izgovaranja pogrdnih riječi, te privremeno oduzela automobil.

Nezvanično, radi se o braći Ibrahimu (26), Avdi (28) i Amiru Hadžikiću (20) iz Kladnja, koji su iz automobila prolaznicima psovali “srpsku majku i crkvu”.

”Policijskoj stanici Gradiška je u četvrtak u 20.10 sati prijavljeno da se u Ulici vojvode Živojina Mišića čuje škripa putničkog automobila marke Golf i da tri lica iz vozila izgovaraju pogrdne riječi, te su na taj način kod građana izazvali osjećaj uznemirenosti”, naveli su iz PU Gradiška.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici pronašli su, identifikovali i lišili slobode trojicu braće zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru.

Daljim radom po prijavi utvrđeno je da je vozilom Golf 4 upravljao Avdo Hadžikić prije sticanja prava na upravljanje, a koji je prilikom alkotesta imao 1,20 promila alkohola u organizmu. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da Avdo Hadžikić ima dug od 6.110 KM, te je privremeno oduzet automobil.

Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dok su njegovoj braći uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti