20.07.2024.
HomeNovostiBošnjaci iz zvorničkih sela Kozluka i Klise masovno glasali za Dodika, Cvijanović...

Bošnjaci iz zvorničkih sela Kozluka i Klise masovno glasali za Dodika, Cvijanović i SNSD

Pored toga što su SNSD, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, manje-više, očekivano odnijeli ubjedljivu pobjedu u Zvorniku, ono što je zanimljivo za izborne rezultate u tom gradu jeste njihova komotna pobjeda i u bošnjačkim naseljima i selima, piše Srpskainfo.

Nakon što se Ćamil Duraković, nezavisni kandidat za potpredsjednika RS javno požalio kako je u “šehidskom selu” Klisi kod Zvornika Milorad Dodik osvojio najviše glasova, prema preliminarnim podacima CIK identična situacija je i u Kozluku, većinskom bošnjačkom naselju na području tog grada.

Osim što je Milorad Dodik u Kozluku, naselju u kojem po rezultatima posljednjeg popisa stanovništva živi 75 odsto Bošnjaka, osvojio najviše glasova za predsjednika Republike Srpske, pobjedu u tom naselju odnijela je i Željka Cvijanović na izborima za člana Predsjedništva BiH, a SNSD je osvojio najviše glasova za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH.

“Ukoliko bude potrebno djelovaću” Šmit najavio oštre kazne za izborne prevare i ponovo upozorio političare u BiH
Tako je, na primjer, na biračkom mjestu Kozluk (A) Milorad Dodik osvojio 41,22 odsto glasova birača, na biračkom mjestu Kozluk (B) 51,57 odsto, dok je na biračkom mjestu Kozluk (C) za lidera SNSD glasalo 37,5 odsto izašlih na izbore.

Željka Cvijanović na istim biračkim mjestima osvojila je 42,67 odsto, 54,44 te 40,14 odsto povjerenja registrovanih glasača.

Slične procente osvojila je i lista SNSD za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH.

Na tim biračkim mjestima najbliži protivkandidati Dodika, Cvijanović i SNSD u prosjeku su zaostajali za 20 odsto glasova.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti