21.07.2024.
HomeNovostiBoro Kontić o Dodikovom "strahu za život" u Sarajevu: A šta je...

Boro Kontić o Dodikovom “strahu za život” u Sarajevu: A šta je sa zrakom? – Ponese li iz RS-a bocu sa industrijskim kisikom?

Boro Kontić, sarajevski novinar i direktor Media centra, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom sinoćnjih izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik je, gostujući u jednoj TV emisiji, između ostalog, govorio i o strahovima za svoj život u Sarajevu. Zbog toga, kako kaže, ne jede kada se nalazi u Sarajevu.

Dodao je da, u slučajevima kada ide u Sarajevo, sa sobom nosi i vlastitu flašicu vode.

– Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo šta jedem i pijem. Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bi trebao da budem naivan da me neko tamo zavali i otruje. Šta imam onda od toga da budem dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas dan kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, rekao je Dodik.

Na njegove izjave reagovao je i Kontić, koji je lidera SNSD-a upitao da li u Sarajevo nosi i bocu sa industrijskim kisikom.

– Milorad Dodik izjavio da se boji (trovačke) sarajevske hrane i vode te ih ne konzumira kad je u Sarajevu. Nosi svoj sendvič i bočicu iz RS. A šta je sa zrakom? Morao bi Dodik iz RS ponijeti i bocu sa (industrijskim) kisikom?, upitao je Kontić.

Govoreći o industrijskom kisiku, Kontić je aludirao na aferu “Kiseonik” koja je prije godinu dana pogodila manji bh. entitet. Tada je banjalučki gradonačelnik, Draško Stanivuković, izjavio kako se pacijentima na UKC-u RS, čiji je generalni direktor kadar upravo Dodikovog SNSD-a, davao industrijski umjesto medicinskog kisika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti