Bivši Dodikov savjetnik Rajko Vasić psuje Vulina: „Je*o te Vučić, takvu budalaštinu možeš da kažeš samo ti”

0

Bivši glasnogovorinik Dodikovog SNSD-a Rajko Vasić otišao je najdalje u kritikama izjava srbijanskog ministra unutrašnjih poslova. Vasić je psovkama i pogrdnim riječima komentirao Vulinove izjave o Aleksandru Vučiću kao spasitelju Republike Srpske.

„Je*o te Vučić. Takvu budalaštinu možeš da kažeš samo na BNTV“, poručio je Vasić nakon Vulinove izjave da opstanak Republike Srpske zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića.

Podsjetimo, Aleksandar Vulin je u programu BN TV kazao kako opstanak bh. entiteta Republika Srpska u najvećoj mjeri zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića.

“Opstanak Republike Srpske, može to da se nekom sviđa ili ne, u najvećoj mjeri sada zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dodavši da ovisi u mjeri u kojoj Vučić bude bio u stanju da vodi Srbiju samostalno kao slobodnu zemlju.

“U toj mjeri zavisi opstanak i Srbije i Republike Srpske”, kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, sve što se dešava u Srbiji prelijeva se u Republiku Srpsku i sve što se dešava u Republici Srpskoj osjeća se u Srbiji.

“Mi smo jedno, granice između nas postoje, nismo se mi pitali, da smo se pitali ne bi ih bilo. One postoje ali su u političkom, pa često i ekonomskom smislu gotovo nevažne. Suviše smo isprepleteni, suviše veza i ekonomskih i ljudskih imamo između sebe”, kazao je Vulin.

Vulin je kazao da je Aleksandar Vučić bio prvi koji je formulirao da je Republika Srpska vanjskopolitički prioritet Srbije.

“Prije toga imali smo mi uvijek bratske odnose, kako drugačije, uvijek je to bilo. Imali smo mi i paralelne veze ali je dugo vremena prošlo da vi možete i u Bijeljini, Trebinju da kažete – ovo je napravila Srbija, u ovo je uložila Srbija, iza ovog stoji Srbija čvrsto… Mi pomažemo i budžetu Republike Srpske”, kazao je Vulin.

“Republika Srpska mora da opstane, Aleksandar Vučić je garant opstanka Republike Srpske, baš kao što stabilnost Srbije zavisi od političkog opstanka Aleksandra Vučića”, kazao je Vulin.

Trenutno u srpskom svijetu, kaže on, ne postoji takva politička figura kao što je Aleksandar Vučić.

Jasno je kako ove Vulinove riječi dolaze uoči predstojećih izbora u Srbiji, a na tragu mobilizacije glasačke mašinerije iz Republike Srpske koja na svakim izborima „pogura“ Vučića i SNS do izborne pobjede. Na sve malverzacije oko fiktivne prijave glasača iz RS-a u Beogradu i Srbiji ovih dana upozorava i opozicija u toj zemlji, pa stoga i ne čudi ovakva retorika Vučićevog odanog vojnika Vulina.

(SB)