23.07.2024.
HomeNovostiBivši direktor osuđen zbog nezakonitog zapošljavanja u Centralnom grijanju Tuzla

Bivši direktor osuđen zbog nezakonitog zapošljavanja u Centralnom grijanju Tuzla

Općinski sud u Tuzli objavio je presudu na osnovu sporazuma o priznanju krivnje u krivičnom predmetu korupcije protiv Nevresa Arnautovića, bivšeg direktora Centralnog grijanja Tuzla.

“Arnautović je oglašen krivim što je, radeći kao direktor d.d. Centralno grijanje Tuzla, u toku 2018. i 2019. godine, iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja odgovorne osobe, pribavio drugim osobama korist u vidu protivpravnog zaposlenja, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja”, navodi se u saopćenju Općinskog suda Tuzla.

Za počinjeno krivično djela Arnautoviću je izrečena uvjetna osuda.

Presudom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, dodaju iz Suda, koja se neće izvršiti ako optuženi u periodu od dvije godine po pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Sud je optužnicu protiv i Arnautovića potvrdio 27. jula 2022. godine, a prvobitno se na ročištu održanom 12. septembra 2022. godine izjasnio da nije kriv.

Sporazum o priznanju krivice između Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i optuženog zaključen je 26. septembra 2022. godine.

Sud je na ročištu održanom 10. okotobra 2022. godine prihvatio sporazum o priznanju krivnje i prijedlog tužioca za izricanje krivičnopravne sankcije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti