Bilećka policija za dan oduzela 59.000 kutija cigareta

0

Policijski službenici u Bileći, pronašli su i zaplijenili u jednom danu više od 59.000 kutija cigareta, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Cigarete su pronađene u porodičnoj kući i pomoćnim prostorijama koje su vlasništvo osobe Đ.J. iz Bileće. Tokom pretresa prostorija policija je oduzela ukupno 59.150 kutija cigareta.

Pored ovog slučaja, policijski službenici su u mjestu Plužine kod Bileće tokom kontrole putničkog automobila uočili veću količinu akcizne robe za koju vozač nije posjedovao adekvatnu dokumentaciju.

Tom prilikom, policija je od Š.J. oduzela 4.920 kutija cigareta različitih proizvođača. O slučajevima nedozvoljene trgovine upoznato je i Tužilaštvo u Trebinju koje će preduzeti mjere pokretanja postupka protiv osoba kod kojih su pronađene cigarete.

Kako su istakli iz PU Trebinje, tokom 2020. godine, policijski službenici dokumentovali su ukupno 15 krivičnih djela “Nedozvoljene trgovine” u kojima su oduzeli 106.246 paklica cigareta različitih marki i 95 pakovanja rezanog duhana.