Bilans protesta u Beogradu, povrijeđeno 20 ljudi

0

Policija je oko dva časa poslije ponoći rastjerala demonstrante ispred Skupštine Srbije i okolnog prostora, čime su okončani neredi u kojim je povrijeđeno 20 ljudi, među kojim ima policajaca, a napadnuta su i dva kamermana Tanjuga.

Trinaest policajaca i sedam civila povrijeđeno je tokom sinoćnjih nereda koji su izbili tokom protesta zbog uvođenja policijskog časa u Beogradu, javlja RTS i ističe da su svi povrijeđeni prevezeni na VMA.

Demonstranti su rastjerani prvo suzavcem, a potom konjičkom policijom.

Tokom protesta, koji je počeo sinoć nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove mjere protiv virusa korona, došlo je do sukoba policije i demonstranata.

Demonstranti su pokušavali da probiju kordon policije, a na bacanje suzavca odgovarali su bakljama.

“Više policajaca povrijeđeno je u neredima ispred Skupštine Srbije u Beogradu”, izjavio je direktor Policije Srbije Vladimir Rebić.

Rebić je sinoć za RTS izjavio da su mu te informacije javljene sa terena, te nije mogao reći u kakvom su stanju povrijeđeni policajci i da li je riječ o lakšim ili težim povredama.

Ispred Crkve Svetog Marka zapaljena su tri policijska vozila i kombi, a policija je rastjerala demonstrante u Pionirskom parku, koji se nalazi preko puta Skupštine Srbije.

Pojedini mediji javili su da ima povrijeđenih i demonstranata, dok je Tanjug javio da su napadnuta dva njegova kamermana.

Protest je počeo sinoć, nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove mjere i policijski čas zbog širenja virusa korona.

Nasilni demonstranti dijela opozicije protestovali su protiv novih mjera za sprečavanje epidemije, te počeli da prave nerede po drugim dijelovima grada. U centru su razbijani izlozi, iščupani znakovi i prevrnuti kontejneri.