13.06.2024.
HomeNovostiBiden povećao prednost nad Trumpom, čekaju se rezultati iz još 5 država

Biden povećao prednost nad Trumpom, čekaju se rezultati iz još 5 država

Džo Bajden je smanjio je prednost Donalda Trampa u Džordžiji, jednoj od 5 država iz koje se još čekaju rezultati.  Trenutno je Trampova prednost u Džordžiji samo pola procenta. Čekaju se rezultati još iz Pensilvanije, Sjeverne Karoline, Aljaske i Nevade gdje je također neizvjesno. Bajdenu treba trijumf još u jednoj državi, dok bi Tramp morao pobijediti u svim državama

Demokratski kandidat Džo Bajden (Joe Biden) smanjio je prednost Donalda Trampa (Trump) u Džordžiji, jednoj od 5 država iz koje se još čekaju rezultati.

Trenutno je Trampova prednost samo pola procenta. Obojica kandidata imaju po nešto više od 2,4 miliona glasova u ovoj državi.

Džordžija nosi 16 elektorskih glasova i ukoliko bi Bajden uspio prestići Trampa imao bi više od 270 elektora, koliko je potrebno za konačni trijumf.

Osim toga, čekaju se još rezultati iz Pensilvanije, Sjeverne Karoline i Aljaske, gdje vodi Tramp, i Nevade gdje je u blagoj prednosti Bajden, ali je neizvjesno.

Bajden ima 264 elektorska glasa i potrebna mu je pobjeda još samo u jednoj državi. Tramp ima 214 elektorskih glasova i praktično mora dobiti sve preostale države da bi pobijedio.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti