Bičakčić, nakon što je Bakiru dao bračno-politički savjet: „Ima različitih reakcija, ali oko Sebije se svi slažu“

0

Edhem Bičakčić, jedan od osnivača SDA i bivši premijer Federacije BiH, nakon izbornog kraha ove stranke istakao je kako su za taj debakl prije svih krivi bivši članovi SDA. Kazao je kako nedostaje jasna profilacija bošnjačke politike te uputio četiri savjeta lideru SDA Bakiru Izetbegoviću što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Trenutno sam u izolaciji jer sam pozitivan na koronavirus pa nisam imao direktnih kontakata sa ljudima, međutim, primio sam dosta telefonskih poziva. Reagovali su mnogi osim onoga na koga se odnosilo. Što se tiče komentara, mnogi bi dodavali još neke stvari, a neki bi ponešto i oduzeli. Međutim, ono oko čega su se svi složili jeste da se Sebija povuče sa svih stranačkih funkcija – kaže Bičakčić za portal Startbih.ba.

Podsjećamo, Bičakčić je povlačanje Sebije Izetbegović sa svih stranačkih funkcije naveo kao prvi prijedlog, drugi je bio da se naprave novi izbori za Kantonalni odbor u Sarajevu i izbor kompetentnih osoba, treća mjera bi bila otvaranje prostora za povratak disidenata u stranku uz uvažavanje njihovih objektivnih kritika, a posljednji savjet je da se obave otvoreni razgovori sa Platformom za progres i njenim osnivačem Mirsadom Hadžikadićem kao novom političkom snagom.

 

Izvor: Start BiH