17.06.2024.
HomeNovostiBeogradski reditelj o Kusturici: Pomalo je uličar, ostao je bez domovine, Sarajeva,...

Beogradski reditelj o Kusturici: Pomalo je uličar, ostao je bez domovine, Sarajeva, promijenio je čak i vjeru i naciju, sve u svemu, on je za žaljenje

Tako je Marković u razgovoru za hrvatski portal kazao da će se Vučić teško odreći vlasti., prenosi Lupiga.

– Neće on predati vlast bez krvi. Dobro zna da je bez nje samo crvić koji će se grčiti na vatri. Zato će posegnuti za bilo kakvom ludošću u pokušaju da ostane na vlast. Epilog zavisi od nas, od toga da li među nama ima hrabrih i odlučnih, poput naših predaka u teškim trenucima koje je ova nacija imala toliko puta, ili su samo ostali bezvoljni robovi nespremni da ulože makar delić svog jadnog života u pokušaju da ga osmisle – rekao je Marković.

On se osvrnuo i na svog kolegu, Emira Kusturicu.

– Emira znam od njegovih ranih dana. On je oduvijek bio pomalo uličar, mogući delikvent. Da nije postao svjetski poznati reditelj, vjerovatno bi sada sjedio u zatvoru. Na drugoj strani, ja ga razumijem, po malo čak i žalim. On je ostao bez domovine, Sarajeva, postao je apatrid, promijenio čak i vjeru i naciju, sve u potrazi za nekim drugim u sebi. Uz to su sve te silne nagrade, on je vjerovatno najnagrađivaniji reditelj u istoriji kinematografije. To se teško izdržava, to hoće da korumpira. Pogotovu ako imate takve predispozicije o kojima sam govorio. Sve u svemu, on je za žaljenje – poručio je Marković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti