26.02.2024.
HomeUncategorizedBeogradski politički analitičar napada Dodika: "Svaki put kada pomene priču o lažnom...

Beogradski politički analitičar napada Dodika: “Svaki put kada pomene priču o lažnom otcjepljenju, on zabode nož u leđa Srbiji!”

Beogradski prorežimski analitičar Nebojša Krstić objavio je na svom Twitter profilu da “svaki put kad Dodik pomene otcepljenje Republike Srpske od BiH, on nam zabije nož u leđa na Kosovu oko Zajednice srpskih opština”.

“To zna on, znaju SAD, znaju Rusi, zna Vučić… svi znaju osim vas što se ložite na srpstvo, Dodika i Kosovo”, poručio je Krstić 

Krstić je ovaj stav objavio nakon što se Milorad Dodik u autorskom tekstu bavio pitanjem Srba na Balkanu i “statusom Republike Srpske” u kontekstu rješenja kosovskog pitanja. 

“Ako mislite dobro o Srbima, zašto Srbiji i Republici Srpskoj niste ponudili model dvije države i jednog naroda. Ovaj tzv. njemački model za Kosovo samo je još jedan trik u igri nadmoćnih koji misle da im je sve dozvoljeno. Postavlje se još jedno pitanje zašto je pitanje Kosova sui generis, a pitanje Republike Srpske pitanje teritorijalnog integriteta BiH”, naveo je Dodik u autorskom tekstu. 

Inače, treba podsjetiti da je Dodik do sada najavio desetine referenduma o izdvajanju Republike Srpske iz BiH, koji su završavali tako što je svaki put nakon toga BiH jačala na uštrb Republike Srpske i približavala se NATO savezu. 

Sve te izjave su bile manipulativne prirode, koje su Dodiku omogućavale da se održi na vlasti i da uz pojačanu nacionalnu retoriku “ispod radara” prolaze brojne afere u koje su umiješani ljudi iz vrha režima, a koje za posljedicu imaju sve veće siromaštvo i pustošenje Republike Srpske. 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti