27.05.2024.
HomeNovostiBahata vlast u Sarajevu opet istjerala studente na ulicu

Bahata vlast u Sarajevu opet istjerala studente na ulicu

Danas bi trebao zvanično biti otvoren privremeni izolatorij u Studentskom domu Bjelave. Otvaranje je najavljeno u petak nakon sastanka članova Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Kemal Beganović je rekao da je sve obezbijeđeno za normalno funkcionisanje objekta.

– Mi smo preduzeli sve što je potrebno da bi jedan ovakav objekat profunkcionisao, u smislu opreme, pregrada, odvajanja zona, rekao je Beganović, prenosi BHRT.

On je dodao da će prostor biti kapaciteta do 100 mjesta, te da je namijenjen za pacijente sa srednje teškom i sa blažom kliničkom slikom.

S obzirom da je izolatorij na Podhrastovima popunjen do zadnjeg mjesta pacijentima pozitivnim na koronavirus, neminovno se ukazala potreba za formiranjem ovog dodatnog izolatorija.

Podsjećamo, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu reagovao je na odluku da studentski dom Bjelave ponovo bude iskorišten za uspostavljanje izolatorija. Poručili su kako će ovaj put izaći na ulice.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti