13.07.2024.
HomeNovostiBaćuška Dodik nakon povratka iz Rusije umislio da je važan, pa nariče...

Baćuška Dodik nakon povratka iz Rusije umislio da je važan, pa nariče o NATO, kao da ga neko nešto pita

“Ne možemo govoriti da smo imali dobra iskustva s NATO-om niti da ih imamo sada. Sve što je učinio NATO, učinio je protiv Srba, od bombardovanja do smanjenja naše autonomije kroz oduzimanje statusa Vojske Republike Srpske. NATO jeste vojna organizacija, ali sa političkim ciljem, a njihov politički cilj u BiH je da se ona centralizuje i unitarizuje”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, NATO nikad nije pokazao interes za autonomiju Republike Srpske, osim da je ukine, iako to niko neće javno da prizna.

“Zašto bismo mi podržavali nekoga ko hoće da izvrši našu egzekuciju. Mi smo suviše mali da oni prihvate šta mi hoćemo, ali to ne znači da mi treba da prihvatimo samo ono što oni hoće. Bez obzira na sve što je bilo u prošlosti, naša politika je `ne` članstvu u NATO-u”, rekao je Dodik za RTRS.

Istaknuo je da je Republika Srpska za jačanje svoje autonomije, a ne za jačanje BiH, te da je upravo tu razlika u shvatanju.

“Uredu je da sarađujemo, ali bilo bi pogubno za Republiku Srpsku kada bismo pristali na članstvo u NATO-u. Tog trenutka bi Republika Srpska potpisala svoju smrtnu presudu”, naglasio je Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti