13.07.2024.
HomeUncategorizedGroteska od hodžinskog premijera iz Gradačca: Fadil ponudio pomoć Njemačkoj, kao da...

Groteska od hodžinskog premijera iz Gradačca: Fadil ponudio pomoć Njemačkoj, kao da im nije dovoljna prirodna nepogoda

Informacija iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o tome da je Fadil Novalić, entitetski premijer, ponudio pomoć Njemačkoj nakon poplava koje su zadesile ovu i još neke evropske zemlje izazvala je dosta pažnje u Bosni i Hercegovini.

Naime, na telefonskoj sjednici entitetske Vlade razmatrana je informacija o pružanju međunarodne pomoći Saveznoj Republici Njemačkoj povodom obilnih kiša i poplava koje su uzrokovale veliki broj poginulih i nestalih osoba, te ogromnu materijalnu štetu.

Premijer Novalić odmah je uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pomoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, riječ je o angažmanu združenih specijalističkih timova ovih federalnih uprava, koji mogu pomoći u utvrđivanju identiteta osoba te pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Ovo saopštenje koje je objavljeno u medijima izazvalo je dosta reakcija na društvenim mrežama, javlja N1.

“U rubrici ‘vjerovali ili ne’!
Nadam se samo da prijateljska Njemačka ovo neće shvatiti kao šprdnju i provokaciju, jer je Fadil Novalić u toj mjeri neozbiljna i neodgovorna pojava da bilo kome nudi pomoć bilo koje vrste, a Njemačkoj pogotovo”, napisao je SDP-ov Damir Mašić.

Fodil Novalić želi da pošalje spasioce u Njemačku. Kraj vica”, komentar je Almedina Šišića.

Mnogi su ovaj prijedlog Fadila Novalića doživjeli kao vic dana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti