14.07.2024.
HomeSportAnel Husić u 25. godini okončao fudbalsku karijeru

Anel Husić u 25. godini okončao fudbalsku karijeru

Početkom nove takmičarske sezone, ugovor za tuzlanskom Slobodom je potpisao Anel Husić u trajanju od jedne godine. Bio je to njegov povratak u crveno-crni dres. Međutim, nakon četiri kola, u novoj takmičarskoj sezoni, Husić je odlučio da završi karijeru.

“Došao sam u Slobodu s ciljem da iskoristim svoje iskustvo i doprinesem ostvarenju klupskih ciljeva. Nažalost, u prvim utakmicama sam vidio da je povreda ostavila traga na moju psihu i da ne mogu pružati partije kakve bi i sam želio”, kazao je dvadesetpetogodišnji Anel Husić za službenu stranicu FK Sloboda.

Tekuća sezona je označena kao sezona stabilizacije FK Sloboda u svim njenim segmentima.

“Ljudi koji su trenutno u klubu čine velike napore, ulažu svoj novac i svoje vrijeme da od kluba kakav je Sloboda naprave veliku instituciju i vrate joj sjaj kakav i zaslužuje. Sloboda je iznad svih nas. Ja ne mogu biti nepravedan prvo prema sebi, a onda i prema drugim ljudima. Situacija je takva i mi moramo dalje”, dodao je Husić i najavio kraj svoje karijere, što predstavlja veliko iznenađenje:

“Nažalost, iako sam još relativno mlad fudbaler, ovo je kraj moje karijere. Svjestan sam opasnosti svake naredne povrede ramena i ne želim rizikovati. Uz Slobodu ću ostati sve vrijeme i biti ću vjerni navijač i podrška svima.”

Husić je danas odradio svoj posljednji trening. Zahvalio se saigračima i poželio im sreću u nastavku takmičenja.

“Uprava, stručni štab, moji saigrači, svi su mi podrška u ovom teškom momentu. Hvala im na tome. Ovo je zaista jedna nova Sloboda i to se osjeti u svlačionici, iako se još ne osjeti na rezultatima. Veliko hvala i tuzlanskoj publici, svim Slobodinim navijačima, Fukarama. Ovdje sam bio i domaći fudbaler, dolazio sam i kao gost, ali sam uvijek na prelijep način dočekan i uvijek sam dobijao podršku, a to se ne zaboravlja”, dodao je Anel Husić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti