23.02.2024.
HomeSvijetAmerika upozorila Tursku, Erdogan odgovorio: “Nikad neću moći prihvatiti Hamas kao terorističku...

Amerika upozorila Tursku, Erdogan odgovorio: “Nikad neću moći prihvatiti Hamas kao terorističku organizaciju!”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da Hamas ne smatra terorističkom organizacijom i odbacuje američke kritike o potpori njegove vlade Hamasu.

“Nikad neću moći prihvatiti Hamas kao terorističku organizaciju, bez obzira na to što bi netko rekao”, rekao je Erdogan novinarima na povratku sa samita COP28 u Dubaiju.

Erdogan je odgovarao na pitanje o upozorenju podtajnika za terorizam u američkom ministarstvu financija Briana Nelsona o “zabrinutosti” Washingtona zbog turske potpore Hamasu. Nelson je to rekao tijekom nedavnog posjeta Ankari. Lokalni mediji, uključujući Aydinlik, opisali su Nelsonove izjave kao potencijalnu prijetnju sankcijama Ankari.

“Mi kreiramo našu vanjsku politiku u Ankari i stvaramo je isključivo u skladu s interesima Turske i očekivanjima našeg naroda”, dodao je Erdogan, a priopćio je njegov ured. Hamas je “stvarnost Palestine, to je politička stranka koja je izašla na izbore i pobijedila”, poručio je turski čelnik.

“Siguran sam da naši sugovornici cijene dosljedne i uravnotežene vanjskopolitičke korake Turske u takvim humanitarnim krizama i sukobima”, dodao je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti