Američki ministar odbrane Lloyd Austin bez pardona prema Putinu i baćuškama: Okrenut ćemo nebo i zemlju da Ukrajina pobijedi

0

Američki ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) poručio je kako su Sjedinjene Američke Države odlučile “okrenuti nebo i zemlju” kako bi Ukrajina pobijedila Rusiju.

Ostin je to rekao na otvaranju sastanka organiziranog na inicijativu Vašingtona u američkoj zračnoj bazi Ramstein, na zapadu Njemačke.

– Ukrajina očito vjeruje da može pobijediti i to vjeruju svi ovdje – kazao je Ostin pred predstavnicima oko četrdesetak zemalja, te dodao:

– S obzirom na to da Rusija želi potpunu kontrolu nad jugom Ukrajine i Donbasom, možemo učiniti više preko naše odbrambene industrijske baze kako bismo nastavili pomagati Ukrajini da se brani na još učinkovitiji način.

Inače, Lojd Ostin je zajedno sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom (Antony) posjetio Kijev jučer, gdje se sastao sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim (Zelensky), kao i ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom (Dmytro) i ministrom odbrane Oleksejem Rezinkovom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here