25.02.2024.
HomeNovostiAMERIČKI KONGRESMEN DOUG LAMBORN OPLEO PO HRVATSKOJ: "Milanović se ulizuje Putinu"

AMERIČKI KONGRESMEN DOUG LAMBORN OPLEO PO HRVATSKOJ: “Milanović se ulizuje Putinu”

U pismu Lamborn je prozvao predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ali i bivšu predsjednicu te zemlje Kolindu Grabar-Kitarović za prorusku politiku, a hrvatsko pravosuđe te državne i lokalne vlasti, pogotovo gradske vlasti Rijeke, za sistematsku korupciju, odbijanje istrage međunarodnog pranja novca u Hrvatskoj, dozvoljavanje sankcioniranim ruskim oligarsima da zadrže svoje luksuzne nekretnine u Hrvatskoj te blokiranje i “iznuđivačke prakse prema američkim investicijama”.

U vezi ovog televizija N1.hr je poslala upit uredu kongresmena Lamborna u Washingtonu kako bi pojasnio i eventualno predstavio dokaze za svoje ozbiljne kritike na račun hrvatskih vlasti.

Umjesto toga, dobili su prilično štur i općenit odgovor.

– Nažalost, pod vodstvom predsjednika Milanovića, Hrvatska je otvorila vrata proruskoj prisutnosti u regiji. Od protivljenja kandidaturama Finske i Švedske za NATO do kritiziranja vojne pomoći Ukrajini, predsjednik se ulizivao Vladimiru Putinu i ruskim oligarsima – odgovorio je Lamborn te dodao:

– Kao što smo vidjeli, sankcionirani oligarsi na popisu američkog Ministarstva finansija i dalje posjeduju nekretnine duž hrvatskog Jadranskog mora. Bio sam dodatno nezadovoljan kada sam saznao da je jahta sankcioniranog oligarha napustila hrvatsku marinu Murter u januaru 2023. godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti