Ako je i od krnjevala, previše je: Hrvati “spaljuju” Milanovića, a Hercegovci Komšića

0

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poslužio je na ovogodišnjim maškarama kao “dežurni krivac” te je spaljen na lomači u društvu Josipa Broza Tita, javlja Šibenik IN.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić reagirao je na ovaj događaj objavom na Facebooku. “U našoj tradiciji od davnina se njeguju pokladne zabave i predstavljaju simboliku borbe protiv onoga što ljudi smatraju lošim u društvu. Oštro osuđujem manipulaciju pojedincima, odnosno osobama u te svrhe, što se upravo dogodilo danas u maškaranoj povorci u Brodarici. Šibenik je grad časnih, poštenih i ponosnih ljudi,a meni kao njihovom gradonačelniku je ovakav čin neprihvatljiv”, napisao je Burić.

Sa druge strane granice, u Hercegovini, maškare u organizaciji HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina započele su prošlog vikenda plesom, pjesmom i recitacijama malih maškara, a nastavljaju se danas karnevalskom povorkom koja polazi u 10 sati ispred Doma kulture u Trebižatu, odakle će krenuti na Sportski centar u Čapljini gdje od 14 sati slijedi Karneval Fest., piše Hercegovina.info.

Za Hercegovina.info organizatori su najavili kako će “i ove godine figura Marka Krnjevala po svemu sudeći pripasti Željku Komšiću”.