03.03.2024.
HomeNovostiAko je i od krnjevala, previše je: Hrvati "spaljuju" Milanovića, a Hercegovci...

Ako je i od krnjevala, previše je: Hrvati “spaljuju” Milanovića, a Hercegovci Komšića

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poslužio je na ovogodišnjim maškarama kao “dežurni krivac” te je spaljen na lomači u društvu Josipa Broza Tita, javlja Šibenik IN.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić reagirao je na ovaj događaj objavom na Facebooku. “U našoj tradiciji od davnina se njeguju pokladne zabave i predstavljaju simboliku borbe protiv onoga što ljudi smatraju lošim u društvu. Oštro osuđujem manipulaciju pojedincima, odnosno osobama u te svrhe, što se upravo dogodilo danas u maškaranoj povorci u Brodarici. Šibenik je grad časnih, poštenih i ponosnih ljudi,a meni kao njihovom gradonačelniku je ovakav čin neprihvatljiv”, napisao je Burić.

Sa druge strane granice, u Hercegovini, maškare u organizaciji HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina započele su prošlog vikenda plesom, pjesmom i recitacijama malih maškara, a nastavljaju se danas karnevalskom povorkom koja polazi u 10 sati ispred Doma kulture u Trebižatu, odakle će krenuti na Sportski centar u Čapljini gdje od 14 sati slijedi Karneval Fest., piše Hercegovina.info.

Za Hercegovina.info organizatori su najavili kako će “i ove godine figura Marka Krnjevala po svemu sudeći pripasti Željku Komšiću”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti