23.06.2024.
HomeNovostiAkcija MUP-a TK i Policije Brčko Distrikta: Uhapšeno 19 lica, oduzeta droga,...

Akcija MUP-a TK i Policije Brčko Distrikta: Uhapšeno 19 lica, oduzeta droga, pet vozila i 50.000 KM

Policija Brčko distrikta i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona  danas su uhapsili 19 lica osumnjičenih da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi koja je izvršila promet više od 90 kilograma narkotičkih sredstava i više od 2.000 tableta ekstazija (amfetamin).

Akcija, čiji je kodni naziv “Klanac”, izvršena je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, a u pretresima na 22 lokacije pronađeno je i oduzeto više od četiri kilograma droge spid, određena količina marihuane, nelegalno oružje, novac u raznim valutama i apoenima u vrijednosti većoj od 50.000 KM.

Privremeno je oduzeto više od pet motornih vozila visoke klase i vrijednosti za koja se sumnja da su stečena izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je iz Policije distrikta.

Akciji je prethodila trogodišnja intenzivna istraga na dokumentovanju krivičnih djela prometa narkotičkih sredstava i posjedovanja, te krijumčarenja nelegalnog naoružanja ove organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala na području distrikta, kao i u drugim dijelovima BiH.

“Tokom trogodišnje istrage ostvarena je saradnja u razmjeni operativnih informacija i realizacija zajedničkih aktivnosti na veoma visokom nivou sa MUP-om Tuzlanskog kantona, Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH (OSA)”, navedeno je u saopštenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti