18.07.2024.
HomeNovostiAJANOVIĆ UPOZORIO KAVAZOVIĆA: AKO JE PCR TEST POZITIVAN NA COVID-19 NEMA ODLASKA...

AJANOVIĆ UPOZORIO KAVAZOVIĆA: AKO JE PCR TEST POZITIVAN NA COVID-19 NEMA ODLASKA NA HADŽ, A 12.000 KM ISLAMSKA ZAJEDNICA BiH UZIMA SEBI

Nakon što je izostala reakcija i odgovor Rijaseta Islamske zajednice u BiH na otvoreno pismo Bosanske stranke Rijasetu, povodom odluke da se ne vrši povrat novčanih sredstava u slučaju pozitivnog rezultata PCR testa na Covid-19, koji je obavezan za odlazak na hadž, BOSS je uputio pismo reisu Husein ef. Kavazoviću po navedenom pitanju.
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović obratio se pismom reisu Kavazoviću sa zahtjevom da on svojim autoritetom iskomunicira sa Uredom za hadž i umru i osiguravajućim kućama obezbjeđivanje osiguranja povrata novčanih sredstava u cijelosti u slučaju pozitivnog PCR ili antigenskog testa na COVID-19, koje iznosi oko 25 KM, što je u odnosu na namjeru protupravnog oduzimanja 12.000 KM beznačajan novčani iznos, a o tome potom obavijesti građanstvo.
Podsjećamo, cijena odlaska na hadž ove godine iznosi 12.000 KM, a obaveza je da pored uplate osoba bude dva ili tri puta vakcinisana i da PCR test nije pozitivan na Covid-19.
S obzirom da se radi o visokom novčanom iznosu, za koji Ured za hadž i umru ne želi preuzeti obavezu povrata u slučaju PCR testa koji je negativan za budućeg haždiju, odnosno zbog pozitivnosti na Covid-19 onemogućava putovanje, BOSS je upozorio da se time krše odredbe Zakona o obligacionim odnosima u dijelu koji se odnosi na sticanje bez osnova, odnosno bogaćenje na teret drugog.
www.boss.ba | press@boss.ba
Saopštenje za javnost
14. 06. 2022.
Press BOSS-a, Muamer Dedić

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti