Ajanović protiv kupovine vodenog topa od milion maraka u Sarajevu

0

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović oštro se ptrotivi kupovini vodenog topa od milion maraka u Sarajevu, kojim bi se za novac građana kupilo sredstvo za represiju nad tim istim građanima. Saopćenje za javnost, tim povodom, prenosimo u cijelosti:

“U povodu skandalozne namjere nabavke policijskog vozila sa vodenim topom od milion maraka

Skandalozna namjera nabavke vozila za posebnu namjenu sa vodenim topom od strane MUP-a Kantona Sarajevo – mora rezultirati smjenom odgovornih lica kako bi se spriječila nabavka vozila i dalje ponižavanje građana od strane vlasti prijetnjom upotrebe brutalne policijske sile, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.
Nedopustivo je da se namjerava dati milion maraka za policijsko vozilo sa vodenim topom, koje bi se upotrebljavalo protiv građana, a očito posebno protiv obespravljene boračke populacije, razočaranih i gladnih penzionera, nezaposlenih i antifašista, a ne protiv raznih fašista, četnika, ustaša i drugih domaćih izdajnika koji su izrazito dobro zaštićeni od strane vlasti prilikom javnog propagiranja mržnje i razdora među građanima BiH.
Ne smije se zaboraviti da je policiji 2018. godine naređeno razbijanje mirnih boračkih protesta upotrebom i policijskih pasa i svojevrsnih bojnih otrova ugrožavajući živote i zdravlje branilaca BiH, te je neophodno spriječiti nabavku vozila sa vodenim topom i dalje iživljavanje bilo koga nad građanima kako bi se zaštitili nemoralni političari i fašisti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.”