01.03.2024.
HomeNovostiADVOKATICA SENKA NOŽICA: "Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je...

ADVOKATICA SENKA NOŽICA: “Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je ministar sigurnosti Nenad Nešić!”

Nakon što su bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec uhapšeni i privedeni u ponedjeljak, 19. decembra, pojavila se lažna informacija da je u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) privedena i advokatica Senka Nožica.

Ovu lažnu informaciju medijima je potvrdio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić iz samo njemu znanih razloga.

Portal Radiosarajevo.ba jutros je kontaktirao advokaticu Senku Nožicu, koja nam je potvrdila da nakon lažne vijesti da je privedena nije mogla zaspati cijelu noć, što od uznemirenosti, što od poziva kolegica i kolega advokata.

“Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je ministar sigurnosti Nenad Nešić”, kaže na početku razgovora za Radiosarajevo.ba Senka Nožica i nastavlja:

“Nisam ni bila u SIPA-i a da ne kažem da sam privedena. To što je Nenad Nešić rekao za mene je čista laž. Kako građani Bosne i Hercegovine mogu ubuduće vjerovati jednom takvom političaru poput Nenada Nešića, koji je povrijedio mene, moju porodicu i advokatsku firmu u kojoj radim”.

Senka Nožica je za Radiosarajevo.ba potvrdila da je bivšeg direktora OSA-e Osmana Osmicu Mehmedagića branila u nekim ranijim procesima, ali da sa ovim posljednjim dešavanjima nema nikakve veze.

“Nenad Nešić je sinoć htio da napavi veću aferu nego ona što jeste. Htio je da sa mojim imenom da sam uhapšena pokaže kako se to radi u bošnjačkom političkom miljeu. Odakle mu samo ideja da mene spomene!? Ko mu je to rekao!? Valjda kao ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine ima dovoljno saradnika koji mogu provjeriti, a o pojedinim medijima koji su objavili tu informaciju da ne govorim. Pa valjda imaju moj broj telefona i mogu provjeriti. Ko uređuje te portale koji su željni senzacija”, kazala je poznata bh. advokatica.

Zatim je u jednom dahu nastavila…

“Pazite, molim vas, kada vam ministar sigurnosti kaže da je uhapšena Senka Nožica, običan građanin to vjeruje. Zašto? Zato što vjeruju što govore naši političari. A jedan od njih je i ministar –  Nenad Nešić. Ja ću javno ispričati ovu priču svima, kako se ljudima poput Nenada Nešića uopće može vjerovati!? Ne, nikada”, dodala je Senka Nožica.

Spomenula je i silne telefonske pozive koje je dobila oko ponoći i morala je odgovarati i javljati se prijateljima da nije uhapšena.

“Zvali su me kolegice i kolege sa svih strana BiH. Kada to kažem mislim i na moje saradnike iz Republike Srpske. Pitaju me da li je to istina. Uznemirena sam bila, dugo nisam mogla zaspati…”, dodala je Senka Nožica.

Na naše pitanje da li će tužiti ministra Nenada Nešića za klevetu, Senka Nožica je kazala: “Da, svakako. Tužit ću ga za klevetu”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti