22.10.2024.
HomeNovostiAkcija Bjegunac, lišeno slobode pet osoba

Akcija Bjegunac, lišeno slobode pet osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Broda realizirali operativnu akciju “Bjegunac”.

Izvršeni su pretresi na pet lokacija i slobode je lišeno pet lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela “Organizirani kriminal”, “Krijumčarenje ljudi” i “Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata” propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode će tijekom dana biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će o njihovom daljem statusu u zakonskom roku odlučivati postupajući tužilac.

Operativna akcija “Bjegunac” rezultat je višemjesečnog rada policijskih službenika SIPA i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, koja je ostvarena putem EUROPOL-a i i uz posredstvo operativne grupe Zebra.

Lica lišena slobode se sumnjiče da su bili članovi grupe za organizirani kriminal, koja je djelovala na području Bosne i Hercegovine i koja je u prethodnom periodu prokrijumčarila oko 100 lica turskog, sirijskog, iračkog i kineskog porijekla, kroz teritoriju Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, na osnovu čega su ostvarili značajnu protupravnu imovinsku korist. Izvršeno je i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Također, tijekom realizacije navedene akcije ostvarena je suradnja s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, priopćeno je iz SIPA-e.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti