02.10.2024.
HomeNovostiKako su Vučićeva kumčad - braća Panić organizirali prostituciju u Srbiji, a...

Kako su Vučićeva kumčad – braća Panić organizirali prostituciju u Srbiji, a onda, umjesto hapšenja, pobjegli u Hrvatsku

Braća Panić iz Srbije, Uroš i Miloš, osumnjičeni su za organizaciju lanca prostitucije, a uspjeli su pobjeći iz Srbije u Hrvatsku svega nekoliko sati prije nego što su trebali biti uhapšeni.
Kako je funkcionirao posao s prostitucijom pred tužilaštvom je svjedočila jedna od djevojaka koja je radila za braću.
– S. L. mi je na svom mužu pokazala šta trebam raditi. Imale smo oko 10 klijenata dnevno – kazala je djevojka.
Jedna od žrtava braće Panić, inače kumčadi srbijanskog predsjednika, Aleksandra Vučića, ispričala je da je prije tri godine na jednom after partiju upoznala djevojku i da su razmijenile brojeve telefona.
S njom se nakon toga čula povremeno, a onda ju je ta djevojka pitala je li zainteresirana za posao, doznaje srbijanskBlic koji je imao uvid u optužnicu koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Rekla joj je da je u pitanju masaža cijelog tijela i da je dobra zarada.
Ona je detaljno opisala šta joj je trudna madam braće Panić pokazivala na svom suprugu kada su u pitanju masaže sa ručnom završnicom. Kako je kazala, S. L. se video trudnički stomak.
– Nas dvije smo se onda čule i dogovorile da se nađemo u jednom stanu. U stanu je tom prilikom bila S. L. s mužem. Ona me uputila što trebam raditi, kako izgleda ta masaža i na kraju ručna završnica. Tada mi je rečeno da ne smijem ništa više od toga raditi, a ona je sve to pokazala na svom mužu – ispričala je djevojka događaje iz oktobra prošle godine.
Tužilaštvu je ispričala da su joj rekli da je sve legalno i da će se brinuti o njoj. Cijena usluga u stanu u centru Beograda bila je 6.000 dinara (oko 100 KM, a u Zemunu 4.000 (oko 66 KM) dinara.
– Ja nisam određivala cijenu, to su činili oni – rekla je djevojka.
Klijenti su dolazili nakon poziva na telefon. Dnevno je u prosjeku bilo barem 10 klijenata. Polovinu novca zadržavala je za sebe, a drugu polovinu, kako je ispričala, predavala je njima. Klijente nije birala ni određivala.
U stanu u Beogradu djevojka je provela desetak dana, a onda je u njega upala policija.
Osim braće Panić, optužnicom u koju je srbijanski Blic imao uvid, optuženi su i Ivan Z. (25), Vuk Stanković (21), S. L. (22) i D. L. (25).
Okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su od oktobra 2022. do 16. oktobra 2023. navodili i poticali tri ženske osobe na prostituciju.
Podsjetimo, braća Uroš i Miloš Panić nakon raspisivanja potjernice, pobjegli su u Hrvatsku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti