22.09.2024.
HomeNovostiIzrael ne prestaje sa zračnim napadima na Liban, Hezbolah uzvratio najdubljim raketnim...

Izrael ne prestaje sa zračnim napadima na Liban, Hezbolah uzvratio najdubljim raketnim napadima dosad

“Deseci borbenih aviona započeli su intenzivne napade na južni Liban nakon što je otkriveno da se Hezbollah sprema pucati prema izraelskoj teritoriji”, izjavio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) kontraadmiral Daniel Hagari.

Najnovija izraelska ofanziva dolazi dan nakon što su izveli vazdušni napad na Bejrut, tokom kojeg je, potvrdili su iz IDF-a, ubijeno desetak viših komandanata Hezbollaha. U Libanu kažu da je 37 ljudi – uključujući troje djece – ubijeno.

Američka vlada poziva svoje tamošnje građane da bježe “putem komercijalnih opcija dok su još dostupne”.

U petak je nastavljena razmjena prekogranične vatre između Izraela i Hezbollaha. Prije početka večernjih izraelskih udara, iz IDF-a su ranije saopćili da je udarima uništio oko 180 mjesta i hiljade raketnih bacača, čitamo na N1.

Tvrde također da je više od 90 raketa ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana. U Hezbollahu kažu da su tokom dana gađali 11 položaja izraelske vojske.

U subotu navečer, u Hezbollahu su kazali da su ispalili desetke raketa prema bazi Ramat David na sjeveru Izraela kao odmazdu za izraelske napade. Tim je Hezbollah izveo najdublje raketne napade od početka rata u Gazi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti