19.09.2024.
HomeNovostiSnijeg zameo Austriju i Njemačku kao da je decembar (FOTO)

Snijeg zameo Austriju i Njemačku kao da je decembar (FOTO)

Snijeg je stigao u Njemačku i Austriji. Iako se očekivalo hladnije vrijeme niko nije bio spreman na prave zimske uslove.

Portal 24sata.hr objavio je fotografije i videozapise koje su dobili od čitatelja iz Austrije i Njemačke, a na kojima se vidi prava zimska idila. Sportskim žargonom rečeno ovo je bio klasični prelaz iz ljeta u zimu…

“Prognoze su predviđale da će pasti, ali s obzirom na to koje je doba godine, očekivali smo samo susnježicu. Međutim, gust snijeg je napadao i zadržao se, temperature su pale do -5. Sada je već malo bolje počeo se topiti, ali svi su tu došli na ljetovanje i nisu bili spremni na ovako zahlađenje. Najveća je panika nastala jer smo s ljetnim gumama pa je rizično voziti. Trudimo se ni ne izlaziti van. Pričao sam s ljudima koji su odavde i niko ne pamti da je snijeg pao ovako rano i još da ga je palo tako puno”, kaže za 24sata čitatelj koji radi u Nassfeldu.

“Malo je reći da nas je snijeg iznenadio. Cura i ja smo taman išli do grada po namirnice i bio je haos kada smo krenuli nizbrdo sa ljetnim gumama. Razgovarali smo s jednom starijom gospođom koja je rekla da nikad ovako nije bilo u septembru, ali i da godina nikad toplija nije bila u ljeto. Danas je i festival kada se krave spuštaju sa planina za zimovanje tako da je sa kamionima što ih prevoze isto nastao haos”, rekao je čitatelj zagrebačkog portala iz Balderschwanga u Bavariji.

altFoto: Čitatelj 24sata

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti