06.10.2024.
HomeNovostiSRPSKI AKADEMIK DUŠAN TEODOROVIĆ: "Igra između istoka i zapada loše će se...

SRPSKI AKADEMIK DUŠAN TEODOROVIĆ: “Igra između istoka i zapada loše će se završiti po Srbiju i Vučića!” (VIDEO)

Akademik SANU Dušan Teodorović kazao je da je Kosovo nezavisno i da je sramota što jedino Srbija u Evropi nije uveli sankcije Rusiji.

Akademik Dušan Teodorović smatra da Srbija mora zauzeti novu političku poziciju prema kojoj će priznati nezavisno Kosovo.

“Kosovo je samostalna država. Ono je 1912. postalo deo Srbije posle Balkanskog rata, a 1999. godine izgubljeno, isto tako u ratu kada je potpisan Kumanovski sporazum, odnosno kapitulacija. Granice nastaju u ratovima ili dogovorima posle ratova. Pogledajte šta su izgubile Austrougarska ili Mađarska posle Prvog svetskog rata i to je sad tako i ako hoćemo da idemo napred mi moramo da prestanemo da lažemo ovaj narod što Aleksandar Vučić i njegov režim stalno rade”, rekao je Teodorović.

On je poručio da jedan od aksioma nove politike Srbije mora da bude prihvatanje realnosti prema kojoj je, kako kaže, Kosovo nezavisno.

Teodorović je poručio i da je sramota i tragedija što Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji, navodeći da šest miliona ljudi ne može biti pametnije od 500 miliona u EU. On je dodao da će igra između istoka i zapada, loše da se završi po Srbiju i predsjednika Vučića.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti