02.10.2024.
HomeSportAsim Pars pronađen mrtav u svojoj kući

Asim Pars pronađen mrtav u svojoj kući

Asim Paščanović poznatiji kao Asim Pars koji je nekada igrao za reprezentaciju Turske danas je nažalost pronađen mrtav u svojoj kući.

Legendarni Pars ostavio je dubok trag kada je košarka u pitanju, a zanimljivo iako je rođen u Kalesiji igrao je za reprezentaciju Turske.

Međutim, danas iz Kalesije stižu srceparajuće vijesti, a to je da je Pars nažalost pronađen mrtav u svom domu u 49. godini života.

Još uvijek nije poznato kako je došlo do ovog tragičnog ishoda, te će više informacija biti objavljeno nakon što policija završi uviđaj.

Pars se nakon završetka karijere odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu i živio je u kući u Tojšićima, a bavio se i politikom jer je bio vijećnik u Općinskom vijeću u Kalesiji.

 

On je svoju igračku karijeru počeo u dresu Sloboda Dite iz Tuzle iz koje je 1993. godine otišao u Tursku u dres Galatasarayja.

Nakon Galate dvije sezone proveo je u Zagrebu prije povratka u Tursku gdje je igrao za Tuborg, Ulkerspor, Tofas, Fenerbahče, Efes Pilsen, Pinar Karsiyaku, Turk Telekom, Marsin i Erdemirspor gdje je završio karijeru prije 11 godina.

Pored toga Pars je još igrao i u Rusiji za moskovski Dinamo i Lokomotiv iz Rostova. Iako je rođen u BiH igrao je za reprezentaciju Turske jer je posjedovao dvojno državljanstvo.

Bio je dio reprezentacije Turske koja je 2001. godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu.

Nakon završetka karijere poručio da mu je žao što nije zaigrao za Bosnu i Hercegovinu i da nažalost nije bilo suđeno da igra u dresu svoje domovine iako se 90-tih i sam nudio.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti