8 razloga da ne bacate sok od kiselih krastavaca

0

Jeste li znali da sok od kiselih krastavaca neki ljudi koriste za omekšavanje mesa prije pripreme ili čišćenje bakrenih posuda kada oksidiraju? Pomaže i kod mamurluka, obnavlja biljke…

1. Odresci su mekši
Sok od kiselih krastavaca možete koristiti kao marinadu za svinjske kotlete ili odreske – bit će mekši i ukusniji.

2. Ublažava grčeve u mišićima
Pijte tekućinu od kiselih krastavaca ako imate upaljene mišiće. Naime, puna je kalija koji opušta mišiće te elektrolita koji vašem tijelu pomažu da se oporavi nakon dehidracije.

3. Obnavlja elektrolite u tijelu
Kako što smo spomenuli, sok od kiselih krastavaca obnavlja razinu elektrolita u tijelu i time vam omogućuje da se osjećate hidratiziranije.

4. Liječi mamurluk
Elektroliti iz soka od kiselih krastavaca, također pomažu kod mamurluka – osjećat ćete se bolje. Sličan učinak ima i tekućina od kiselog kupusa.

5. Oživljava sobne biljke
Vašim biljkama treba puno kalija da bi bile lijepe i zdrave. Tekućina od kiselih krastavaca sadrži kalij koji pomaže biljkama da dobro napreduju.

6. Čisti bakrene posude
Posude od bakra znaju postati zelenkaste zbog oksidacije, a sok od kiselih krastavaca pomaže to ukloniti i vratiti im bakreni sjaj.

7. Umiruje kožu nakon sunčanja
Ocat koji se zna naći u soku od kiselih sokova umiruje kožu koja je pocrvenjela na suncu, posebno ako je stajao u hladnjaku, prenosi Diy.

8. Regulira probavu
U ovom slučaju popije se malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka octa. Naime, fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala.

 

 

24sata.hr