14.07.2024.
HomeNovostiU Makarskoj za četiri sata izgorjela jahta vlasnika kompanije iz Širokog Brijega

U Makarskoj za četiri sata izgorjela jahta vlasnika kompanije iz Širokog Brijega

Oko ponoći s petka na subotu je u makarskoj gradskoj luci došlo do požara na jahti ‘‘Acceptus‘‘ dugoj 24, a širokoj 7 metara i prema neslužbenim procjenama, vrijednoj oko 3 miliona eura, a koja je plovila pod malteškom zastavom.

 

 

Vatrogasci gasili

Požar koji je trajao više od četiri sata i koji su gasili vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere predvođeni JVP Makarska, pristigli sa oko 15 cistreni, započeo je u krmenom dijelu jahte gdje se nalazi skladište za jet skijeve, prenosi Slobodna Dalmacija.

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli neozlijeđeni. Jahta je, kako doznajemo, u vlasništvu Mišela Čolaka, vlasnika kompanije „Feal“ iz Širokog Brijega, a koji u Makarskoj ima stan te se bavi stanogradnjom.

 

Za vrijeme požara u rezervoaru jahte bilo je oko 5 tona goriva tako da su vatrogasci buktinju gasili skoro do 4 sata kada je jahta potonula na bok, a zbog male dubine bar su dva metra broda ostala iznad površine mora. Jahta koja je cijelu zimu bila privezana u luci, 12 sati prije požara uplovila je u luku sa šest gostiju koji su je i unajmili, a sedmični najam košta oko 90.000 eura.

Gust dim

Makarska riva je za vrijeme požara bila obavijena gustim crnim dimom pa se, ovisno o smjeru vjetra, nije moglo ni disati, a širio se i smrad izgorene plastike. Policajci i vatrogasci ogradili su cijelu rivu i nikome nije bilo dopušteno približavanje jer je postojala opasnost od eksplozije. Svi turistički brodovi koji su bili privezani uz jahtu na početku izbijanja požara, odmah su isplovili na pučinu tako da je spriječena tragedija i još veća šteta.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti