27.07.2024.
HomeSportSloboda pobjedom nad Simm Bauom proslavila povratak u najviši rang

Sloboda pobjedom nad Simm Bauom proslavila povratak u najviši rang

Ekipa Slobode iz Tuzle je na Stadionu “Tušanj” savladala ekipu Simm Baua rezultatom 3:1 u posljednjoj utakmici ove sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

S obzirom da su još u prošlom kolu pobjedom nad TOŠK-om u Tešnju rezultatom 1:0 osigurali prvo mjesto i povratak u WWin ligu Bosne i Hercegovine, posljednje kolo i susret sa Simm Bauom je bio skoro revijalnog, ali i slavljeničkog karaktera, a obje ekipe su pružile odličnu predstavu.

Tribine “Tušnja” su ovoga puta bile poprilično dobro ispunjene a nekoliko hiljada navijača je, uz dobru atmosferu, ispratilo i još jednu dobru partiju Slobode.

“Crveno-crni” su slavili sa 3:1 pogocima Dilavera (14. minuta), Kalesića (45. minuta) i Komazeca (74. minuta), a jedini pogodak za goste postigao je Vladić u 73. minuti.

Uoči utakmice su dodijeljene i nagrade najboljim pojedincima ove sezone u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i My TV, a čak dvojica su članovi Sobode. Dino Kalesić je proglašen za najboljeg igrača, a nagradu “Future star” je dobio Nermin Mujkić.

Navijači Slobode su najavili da će večeras u Tuzli “karuselom” i druženjem proslaviti ekspresni povratak u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala, iz kojeg je Sloboda ispala krajem maja prošle godine.

Pred Slobodom će sada sigurno biti burno ljeto, posebno po pitanju sastavljanja ekipe, jer iduće sezone WWin ligu Bosne i Hercegovine napuštaju četiri ekipe, te će tuzlanski klub morati učiniti sve kako se ne bi ponovo našao u nimalo ugodnoj situaciji.

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine, 30. kolo:

Sloboda 3:1 Simm Bau (Dilaver 14’, Kalesić 45’, Komazec 74’ – Vladić 73’)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti