23.06.2024.
HomeNovostiIzetbegović stigao na saslušanje u prostorije SIPA-e

Izetbegović stigao na saslušanje u prostorije SIPA-e

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović stigao je u prostorije SIPA-e gdje će biti saslušan zbog sumnje za krivično djelo po članu 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, odnosno za “raspirivanje mržnje”.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimila je nedavno naredbu Tužilaštva BiH za saslušanje Emira Suljagića, Bakira Izetbegovića i Reufa Bajrovića. Izetbegović je jučer rekao kako poziv njemu, Emiru Suljagiću i Reufu Bajroviću na dan usvajanja Rezolucije o Srebrenici nije slučajnost i da je to poruka Bošnjacima da šute i da se ne suprotstavljaju.

“Bosna i Hercegovina je država u kojoj se nekažnjeno negira, pa čak i psuje genocid, neljudski i necivilizirano se u televizijskim emisijama o genocidu pričaju bizarni vicevi, glorificiraju se ratni zločinci, verbalno i fizički napadaju imami i povratnici, vrijeđaju čitavi narodi, naročito Bošnjaci. U svemu navedenom prednjači Milorad Dodik, koji je prije nekoliko dana negirao genocid posebno drsko i provokativno, u samoj Srebrenici,” kazao je Izetbegović.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je, prema njegovim riječima, gluho, nijemo i slijepo na izjave kojim se negira genocid, vrijeđaju žrtve i narodi.

Izetbegović je u SIPA-u stigao u društvu advokatice Senke Nožice.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti