27.07.2024.
HomeNovostiNa području Zavidovića pronađeno vatreno oružje, privedene dvije osobe

Na području Zavidovića pronađeno vatreno oružje, privedene dvije osobe

Policijski službenici su u lovištu u mjestu Miljevići na području Zavidovića zatekli dva lica kod kojih su pronašli pušku M-48 sa četiri metka i nad njima je sprovedena kriminalistička obrada, a oružje je oduzeto.

Lovočuvar čiji su inicijali H.A. obavijestio je sinoć u 18.45 Policijsku stanicu Zavidovići da je u lovištu zatekao dva nepoznata lica sa vatrenim oružjem.

Odmah po dojavi, na mjesto događaja upućeni su pripadnici Policijske stanice Zavidovići koji su na ovoj lokaciji zatekli lica čiji su inicijali L.NJ. (24) iz Banjaluke i L.N. (21) iz Gradiške, koja su kod sebe imala vatreno oružje, saopšteno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Tokom kriminalističke obrade ova lica su izjavila da su u mjestu Miljevići boravila sa porodicama, te da su u jednoj staroj kući pronašli pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje ih je zatekao lovočuvar.

Pripadnici Policijske stanice Zavidovići će tokom dana preduzeti mjere u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH s ciljem utvrđivanja okolnosti posjedovanja ovog oružja.

Nakon kompletiranja dokumentacije, protiv L.NJ. će Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, navedeno je u saopštenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti