21.05.2024.
HomeNovostiTužilaštvo: Jedan osumnjičeni za ubistvo Danke priznao zločin, drugi se branio ćutanjem

Tužilaštvo: Jedan osumnjičeni za ubistvo Danke priznao zločin, drugi se branio ćutanjem

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom prilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti da utiču na svjedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti, prenose srpski mediji.

Tužilaštvo navodi da je D. D. tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J. S. branio ćutanjem.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 05. aprila, u popodnevnim časovima, donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J. S. i D. D, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. Krivičnog zakona.

O daljem toku postupka biće ispitani svjedoci i provedena neophodna vještačenja, navedeno je u saopštenju.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili djevojčicu.

Podsjetimo, radnici JKP “Vodovod” D. D. (50) i S. J. (50) uhapšeni su u četvrtak pod sumnjom da su 26. marta ove godine ubili Danku Ilić (2).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti