09.05.2024.
HomeSportPogotkom u 100. minuti Sloboda došla do boda protiv Gradine

Pogotkom u 100. minuti Sloboda došla do boda protiv Gradine

U okviru 19.kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u terminu od 16:00 sati odigrano je osam utakmica, to jeste sve utakmice 19. kola su odigrane u ovom terminu.

U Banovićima je gostovalo Jedinstvo iz Bihaća, domaćoj ekipi je prednost donio Eldin Trumić u 10. minuti kada utakmice zatresao je mrežu gostujuće ekipe. Amar Dupanović je u 84. minuti donio remi svojoj ekipi i tako postavio konačni rezultat 1:1.

Čelik je gostovao u Goraždu gdje je izgubio 2:0 od ekipe Goražda. Domaćoj ekipi pobjedu su donijeli Rasevic i Jamaković, oba gola su postigli u drugom poluvremenu. Ova pobjeda je Goraždu donijela 3. mjesto na tabeli.

FK Gornji Rahići i Rudar Kakanj su se sastali u okviru 19. kola, ovo je bila koja nije donijela golove, te su tako ove ekipe podijelile bodove.

Mladost DK je upisala poraz na domaćem terenu savladala ih je ekipa Tomislavgrada. Gostujuća ekipa je upisala pobjedu od 0:2., ovim porazom ekipa Mladosti je prikovana za dno tabele.

Radnik Hadžići i Bratstvo Gračanica su igrali u Hadžićima utakmicu, a krajnji rezultat ove utakmice je bio 0:1. Pobjedu gostima iz Gračanice je donio Husein Poturalić koji je na startu utakmice zatresao mrežu Radnika.

Gradina Srebrenik i trenutni lider Sloboda Tuzla su se sastali u Srebreniku, Sloboda je remizirala u Gradini, golom u posljednjim minutama utakmice Sloboda je došla do boda, prvo je u 93. minuti Hasić donio prednost domoćoj ekipi, da bi Komezac donio izjedačenje u 100. minuti.Treba napomenuti da se ova utakmica igrala 105. minuta.

Stupčanica iz Olova je na domaćem terenu savladala ekipu TOŠK-a, domaća ekipa je pobjedila rezultatom 4:0, dva puta Mehanović i dva puta Mujarić su postizali golove u viskoj pobjedu domaćina iz Olova.

Zvijedza Gradačac u VIS Simm-Bau, odigrali su utakmicu u Gradačcu u kojoj je bolja bila domaća ekipa, koja je savladala VIS Simm-Bau sa 3:1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti