27.07.2024.
HomeNovostiU Tuzli u nedjelju dan žalosti zbog ubistva Amre Kahrimanović

U Tuzli u nedjelju dan žalosti zbog ubistva Amre Kahrimanović

Gradska uprava Tuzla će u nedjelju proglasiti Dan žalosti. Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave BiH na pola koplja, zabranjeni su kulturno-zabavni programi na javnim mjestima, dok su mediji dužni uskladiti i prilagoditi svoje sadržaje.

˝Porodici, rodbini i prijateljima tragično ubijene Amre Kahrimanović upućujem najiskrenije saučešće! Molim uzvišenog Allaha da našoj Amri podari lijepi Džennet, a porodici da snage i sabura. Moramo zajedno istrajati u borbi protiv nasilja nad ženama i ubistvima žena, da se više nikada i nikome ne ponovi. Dana 11.02.2024 (nedjelja) na području grada Tuzle na snazi će biti Odluka o proglašenju dana žalosti˝, napisao je na društvenoj mreži ‘Meta’ gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Dženaza i ukop ubijene Amre Kahrimanović bit će obavljeni u subotu 10. februara. Ispraćaj je ispred Komemorativnog centra Tuzla od 14 do 14.30 sati, a ukop na mezarju Bukovčići.

Porodica ubijene Amre će obavijestiti građane Tuzle o održavanju mirne šetnje u počast preminuloj Amri koja će ujedno biti protestna šetnja kao opomena nadležnim na anomalije u sistemu zbog kojih se gube nedužni ljudski životi, navodi N1.

Tragično ubijena Amra Kahrimanović u nedjelju 11. februara bi napunila 53. godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti