27.07.2024.
HomeSportNe smiruju se tenzije na Tušnju iako je izabrana nova “uprava”, Šećerbegović...

Ne smiruju se tenzije na Tušnju iako je izabrana nova “uprava”, Šećerbegović vladar iz sjene?

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle dobio je novu upravu u vidu Odbora za upravljanje, koji će voditi klub najduže godinu dana ili do imenovanja novog Upravnog odbora. Ova odluka donesena je na posljednjoj sjednici Skupštine.

Odbor za upravljanje čini sedam članova: Aleksandar Jović, Saša Arnautović, Rusmir Husagić, Kemal Papračanin, Amar Kovačević, Mario Lovrić i Mirsad Husanović.

Sloboda je bila bez Upravnog odbora od decembra prošle godine nakon ostavke predsjednika Senada Mujkanovića, zajedno s kompletnim Upravnim odborom. Međutim, iako je sada formiran Odbor za upravljanje, još uvijek postoje nesuglasice i napetosti u klubu, što je rezultiralo i tenzijama na nedavnoj sjednici Skupštine.

Većina članova Skupštine glasala je za preuzimanje nadležnosti Upravnog odbora, s obzirom da je klub već dva mjeseca bez Uprave, a predsjednik Skupštine, Aleksandar Jović, trenutno vodi klub. Jović je također na čelu novoformiranog Odbora za upravljanje, koji će obavljati funkcije Upravnog odbora do formiranja novog.

Ipak, mnogi članovi Skupštine su izrazili nezadovoljstvo jer nisu imali priliku predložiti imena za Odbor za upravljanje. Glasalo se za listu imena koju je predložio Jović i Komisija za izbor i imenovanje , iako su neki članovi izrazili nezadovoljstvo, glasanje je rezultiralo prihvatanjem predloženog spiska imena.

Na sjednici se kao gost pojavio i bivši predsjednik kluba Elmir Šećerbegović, koji je bio prisutan tokom glasanja o tome da li će Skupština odabrati predstavnike Slobode kao kandidate za buduće fudbalske izbore. Međutim, većina članova je odbila taj prijedlog, što je sugerisalo da će Šećerbegović dobiti podršku kluba na izborima.

Nakon ove sjednice, jedan član Skupštine, Almir Šećkanović, podnio je neopozivu ostavku, dok su neki drugi članovi najavili povlačenje zbog nezadovoljstva radom Skupštine.

Sloboda će se suočiti s izazovima u narednim mjesecima, a glavni sportski cilj će biti povratak u elitni razred bh. fudbala. Trenutno su na prvom mjestu nakon prvog dijela sezone, sa tri boda prednosti ispred Stupčanice. U nedjelju će otvoriti novu sezonu utakmicom osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva na domaćem terenu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti