06.05.2024.
HomeNovostiKantonalno tužilaštvo pokrenulo istragu zbog utaje poreza u RIVI-i i Robnom terminalu...

Kantonalno tužilaštvo pokrenulo istragu zbog utaje poreza u RIVI-i i Robnom terminalu u Tuzli

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli je pokrenulo istragu protiv Abdulaha Avdagića, vlasnika RIVA-e i „Robnog terminala“, njegove supruge Zlate Avdagić te uposlenica ovih firmi zbog sumnje na utaju poreza, piše Centar za istraživačko novinarstvo.

Istraga je pokrenuta nakon što je Centar objavio priču o tome kako Avdagići radnicima godinama dijele novac u kovertama.

“Ova istraga je otvorena u maju 2023. godine i ona je u završnoj fazi“- rekao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, dodavši da će uskoro biti donesena tužilačka odluka u ovom predmetu.

Istragom su obuhvaćene i dvije uposlenice iz računovodstva firmi koje su pomagale Avdagićima u izvršenju krivičnog djela, odnosno „vršile ispłatu ovih plata naruke”.

Tužilaštvo je do sada saslušalo više od 30 svjedoka te iz njihovih iskaza i materijalne dokumentacije obezbijedilo dokaze da je od juna 2021. do novembra 2022. godine na ovaj način utajeno oko 190.000 KM poreza.

Porodica Avdagić – Abdulah, Zlata i kćerka Amila vlasnici su i rukovodioci nekoliko kompanija u Bosni i Hercegovini (BiH) i Hrvatskoj. Bave se: transportom, distribucijom, veleprodajom, maloprodajom, iznajmljivanjem nekretnina, a imaju i desetine kioska širom BiH.

Više o tome u CIN-ovoj priči.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti