27.07.2024.
HomeSportElmir Šećerbegović i dalje kroji politiku Slobode?

Elmir Šećerbegović i dalje kroji politiku Slobode?

Senad Mujkanović se ovoga ljeta vratio na čelo tuzlanskog kluba, nakon što je u prošloj sezoni napustio Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ekipa Slobode je jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine okončala uspješno – na prvom mjestu, sa 36 osvojenih bodova, tri više od Stupčanice i šest više od Budućnosti.

Međutim, na nedavno održanoj sjednici Skupštine FK Sloboda on je sa svojim saradnicima iz Upravnog odbora podnio neopizivu ostavku, a zatim iznio i niz uslova koje želi da se ispune kako bi ostao na čelu tuzlanskog kluba. Jedan od njih je bio i da se određene osobe uklone iz rukovodstva, tačnije Skupštine, za koje je on sa svojim saradnicima smatrao da opstruišu njegov rad.

Odmah nakon njegove ostavke krenulo se licitirati sa mogućim nasljednicima. Na večerašnjoj sjednici Skupštine kluba, prema našim saznanjima, rukovođenje klubom trebao bi preuzeti Odbor za hitnost na čijem čelu bi bio Sead Omerčević, poduzetnik i vlasnik firme Babilon. On je ujedno i čovjek od povjerenja bivšeg predsjednika UO FK Sloboda Elmira Šećerbegovića, kojeg je Mujkanović naslijedio na toj poziciji.

Omerčević je bio u UO FK Sloboda u sezoni kada je klub ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u proteklom periodu je bio jedan od finansijera rada Slobode.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti