27.07.2024.
HomeSportSloboda upisala pobjedu

Sloboda upisala pobjedu

U susretu 14. kola Prve federalne nogometne lige, večeras je na stadionu Tušanju u Tuzli domaća Sloboda pobijedila ekipu TOŠK-a iz Tešnja rezultatom 2:0 (2:0).

Poveli su Tuzlaci golom Husejinovića u 15. minuti udarcem s lijeve strane. Lopta se od golmana gostiju odbila u mrežu – 1:0.

Na 2:0 povećao je Delić u 42. minuti nakon “kreča”. Prethodno je u kaznenom prostoru Tešnjaka kazneni udarac skrivio Obradov. Delićev projektil bio je nezaustavljiv – 2:0.

Teško je iko mogao pretpostaviti da nakon dobre igre i inicijative u prvom poluvremenu Nalićevi izabranici neće do vrha napuniti mrežu gostiju.

Ipak se to nije dogodilo, što zbog nepreciznosti domaćih šutera, što zbog pomanjkana sreće. Tako je Vulić u nastavku poogodio gredu, dok sjajne prilike za gol nisu realizovali Dilaver, Dervišagić, Ćivić, Husejinović, Hadžanović, Kalesić…

U 68. minuti pozlilo je jednom navijaču Slobode na Sjevernoj tribini, pa mu je ukazana pomoć, a pritrčali su igrači oba tima da pomognu. Vozilom Službe hitne medicinske pomoći navijalč je odvezen sa stadiona u Dom zdravlja gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti