19.06.2024.
HomeNovostiPreminuo Metju Peri, slavni Čendler iz komedije ''Prijatelji''

Preminuo Metju Peri, slavni Čendler iz komedije ”Prijatelji”

Glumac Metju Peri, koji je tokom devedesetih stekao slavu kao Čendler Bing u američkoj televizijskoj komediji “Prijatelji”, preminuo je u 54. godini.

Peri se decenijama borio sa zavisnošću od alkohola i zloupotrebom lijekova, o čemu je pisao u memoarima koje je objavio prošle godine.

Njegova smrt potvrđena je u saopštenju En-Bi-Sija, mreže koja je 10 godina emitovala “Prijatelje”.

“Nevjerovatno smo tužni zbog prerane smrti Metjua Perija. Donio je toliko radosti stotinama miliona ljudi širom svijeta svojim savršenim komičnim tajmingom i ironičnom duhovitošću. NJegovo nasljeđe će živjeti kroz nebrojene generacije”, saopštio je En-Bi-Si entertejnment na platformi “Iks”.

“Los Anđeles tajms” i “TMZ.com” prenose, pozivajući se na neimenovane izvore iz službi za provođenje zakona, da je američko-kanadski glumac pronađen mrtav u kadi za hidromasažu ili đakuziju.

Peri je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Čendlera u veoma uspješnoj seriji “Prijatelji”, koji se prikazivala u 10 sezona od 1994. do 2004. godine, sa DŽenifer Aniston, Kortni Koks, Dejvidom Švimerom, Metom LeBlanom i Lizom Kudrou.

Serija je od svih šest drugara napravila međunarodno poznate ličnosti. Oni su glumili grupu bliskih mladih odraslih osoba koje dijele životni prostor i sastaju se u izmišljenom kafiću “Central perk” na Menhetnu.

U intervjuu “NJujork tajmsu” objavljenom u oktobru 2022. godine, Peri je rekao da je čist 18 mjeseci i dodao: “Vjerovatno sam potrošio devet miliona dolara ili nešto slično pokušavajući da se otrijeznim”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti