27.07.2024.
HomeSportSloboda savladala Tomislav

Sloboda savladala Tomislav

Danas je odigrano sedam utakmica 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a sutra je na rasporedu još jedna.

Pet od sedam današnjih utakmica odigrano je u terminu od 14:30.

Budućnost je na svome terenu slavila ubjedljivu pobjedu nad Gornjim Rahićem rezultatom 3:0. Strijelci za banovićku ekipu su bili: Nedim Avdić u 18., Anel Husić u 88. i Muris Pirić u 91. minuti utakmice.

Gradina i Goražde su na Gradskom stadionu u Srebreniku podijelili bodove. Utakmica je završena bez golova i pobjednika, rezultatom 0:0.

Zenički Čelik se, nakon pobjede nad Slobodom u prošlom kolu, vratio svojim “starim navikama”. Danas je poražen u Bihaću od Jedinstva rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Perica Guskić u 57. minuti.

Rudar je na svome terenu slavio pobjedu nad TOŠK-om rezultatom 2:0. Strijelci za kakanjsku ekipu su bili Belmin Kobilica iz penala u 80. minuti i Ahmed Hasanović tri minute poslije.

Zvijezda je u Gradačcu ugostila Mladost i slavila je pobjedu rezultatom 1:0. Jedini, ali pobjednički pogodak za Zvijezdu postigao je Armin Mujčić u 30. minuti utakmice.

U terminu od 15:00 odigrana je jedna utakmica. Simm Bau je ugostio Bratstvo i savladao ga rezultatom 2:0. Strijelci za domaće su bili Hamza Martinović u 23. minuti i Predrag Vladić u 63. minuti.

Posljednju utakmicu današnjeg programa na Stadionu Tušanj u Tuzli odigrale su ekipe Slobode i Tomislava. Uspješniji su bili domaći koji su slavili pobjedu rezultatom 4:1. Poveli su domaći pogotkom Dervišagića u 34. minuti. Tomislav je izjednačio pogotkom Banovića u 56. minuti. U 67. minuti domaći opet dolaze do vodstva. Husejnović je lijepo pogodio iz slobodnog udarca. U 78. minuti Tuzlaci rješavaju pitanje pobjednika drugim pogotkom Dervišagića. Konačnih 4:1 postavio je Dilaver u 82. minuti.

Sutra je na rasporedu i posljednja utakmica 12. kola. Stupčanica će u Olovu dočekati Radnik iz Hadžića, a ta utakmica se igra u 13:30.

12. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine

Budućnost 3:0 Gornji Rahić

Gradina 0:0 Goražde

Jedinstvo 1:0 Čelik

Rudar 2:0 TOŠK

Zvijezda 1:0 Mladost

Simm Bau 2:0 Bratstvo

Sloboda 4:1 Tomislav

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti