U Konjicu sastanak stranaka koje čine vlast na nivou BiH

0

U Konjicu su sastali predstavnici stranaka koji čine vlast na nivou BiH.

Delegaciju SNSD-a čine predsjednik stranke Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Radovan Višković, kao i Sanja Vulić i Staša Košarac.

Sastanku prisustvuje i delegacija HDZ-a BiH na čelu sa Draganom Čovićem.

U ime SDP-a sastanku prisustvuju predsjednik Nermin Nikšić, ali i Zukan Helez.

Takođe, došao je i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. U sklopu delegacije Naroda i Pravde je i Kemal Ademović.

Delegaciju Naše stranke predvodi predsjednik Naše stranke Edin Forto, ali i bivši predsjednik te stranke i aktuelni poslanik u PS BiH Predrag Kojović.

O odlukama NSRS po pitanju nelegalnog djelovanja Ustavnog suda BiH, Dodik će danas u Konjicu upoznati i lidere stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

Poručuje da Republika Srpska neće stati na ovome i odluke Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj neće se primjenjivati sve dok Parlamentarna skupština BiH ne donese Zakon o Ustavnom sudu BiH.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništav BiH Željka Cvijnaović istakla je da će na sastanku u Konjicu tražiti da pokažu volju i opredjeljenost za rješevanje 14 prioriteta važnih za evropski put BiH, a jedan od tih prioriteta je i rekonstrukcija Ustavnog suda BiH i pitanje stranih sudija.