03.05.2024.
HomeNovostiKako je posao vrijedan desetine miliona KM pripao tek osnovanoj firmi?!

Kako je posao vrijedan desetine miliona KM pripao tek osnovanoj firmi?!

Posao investicionog održavanja vodoprivrednih objekata težak čak 37,1 milion maraka u 11 opština i gradova “Vode Srpske” su dodijelile preduzećima “Eko euro tim” iz Krupe na Vrbasu i tek osnovanoj firmi “Vodoprivreda” iz Banjaluke, saznaje Akta.ba.

Naime, prema podacima iz Aktinog registra, firma “Vodoprivreda” iz Banjaluke osnovana je prije dva mjeseca, tačnije 18.04.2023., a za direktora je imenovan Marko Mazalica.

S druge strane, tender za nabavku usluga investicionog i redovnog održavanja vodoprivrednih objekata na teritoriji 11 opština i gradova raspisan je u martu, mjesec dana prije osnivanja pomenute kompanije.

Tako je na osnovu svega navedenog, firma koja postoji tek dva mjeseca od države dobila ugovor vrijedan desetine miliona maraka.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora, pored ove firme i firma “Eko euro tim” će vršiti investiciono i redovno održavanje vodoprivrednih objekata na teritoriji Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Kozarske Dubice, Srpca, Broda, Dervente, Modriče, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva u naredne četiri godine.

Istaknuto je da su na tender pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača “Eko euro tim” i “Vodoprivreda”.

Firma “Eko euro tim” je inače u vlasništvu Dragiše Tubića, a na osnovu dostupnih odluka, nije prvi put da Tubićeva firma dobije ovako vrijedan ugovor od “Voda Srpske”, piše Akta.ba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti