02.05.2024.
HomeNovostiPrva presuda u BiH uz dokaze iz Sky aplikacije

Prva presuda u BiH uz dokaze iz Sky aplikacije

Zukić Alem u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH, a za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH. U predmetu su korišteni dokazi iz Sky aplikacije.

Za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, novčana sporedna kazna u iznosu od 4.000 KM, te oduzimanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 2.000 EUR.

Optuženi je priznao svoje sudjelovanje u međunarodnom krijumčarenju opojne droge marihuana ”skunk” iz Bosne i Hercegovine na područje EU.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenih djela u okviru optužnice, navode iz Tužiteljstva. Optuženi je od samog početka kaznenog postupka surađivao s organima gonjenja i svojim svjedočenjem u samom početku istražnih aktivnosti u mnogome doprinio uspješnom i efikasnom okončanju istrage.

U skladu sa sporazumom optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen te je optuženom izrečena navedena kazna.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti